Derfor er chatbot-er den hemmelige ingrediensen

Av Eivnd Jonassen - 3 min lesing

Hva er en chatbot?

En chatbot er en tjeneste som automatiserer kommunikasjonen med publikum og / eller kunder. Ved å bruke regler eller til og med kunstig intelligens til en viss grad, vil den kommunisere med kundene dine på en svært effektiv måte.

Chatbot-tjenester kan benyttes i applikasjoner som Facebook Messenger, SMS, Slack, Skype, osv.

Hvorfor skal du bruke en chatbot?

En chatbot kan brukes til mange typer tjenester, inkludert, men ikke begrenset til følgende;

  • Været – få oppdaterte værmeldinger når du spør om det.
  • Nyheter – du kan motta umiddelbare oppdateringer når noe interessant skjer.
  • Markedsføring – f.eks. sende ut oppdateringer om nye blogginnlegg til publikum.
  • Kundeservice – automatiser dine repeterende oppgaver på en effektiv måte.
  • Restaurant bestilling – la kunder reservere et bord på din restaurant
  • Bestille mat – la kunder bestille mat.

La oss ta for oss et par eksempler.

Eksempel fra bilindustrien:

Hvis du vil prøvekjøre en BMW, vil du sannsynligvis gå til deres nettside og navigere på deres side frem til du finner bilen du ønsker å prøvekjøre.

Hvis BMW hadde en chatbot til dette formålet, kunne du enkelt både “surfe” og planlegge en prøvekjøring via f.eks. Facebook Messenger.

I stedet for å surfe på nettstedet, kan chatbot-en veilede søket ditt gjennom en rekke spørsmål og til slutt spørre om du vil ha en prøvekjøring med den oppgitte bilen.

Dersom du på noe som helst tidspunkt under din “reise” vil trenge å snakke med et ekte menneske, kan du be om det via Facebook Messenger. Kundeservice agenten kan da se samspillet mellom deg og chatbot-en – for å få full historikk – og hjelpe deg videre, uten at du må gjenta kundereisen din.

blogs/messenger-9ccfa5cf5f8ffacc8d99c22ba8b8d531e066d59c82d1d69ff55cbde7ebfd6845.png

Eksempel fra restaurantbransjen;

Hvis du skal gjennomføre en bordreservasjon på favorittrestauranten din, kan du gå til deres hjemmeside, bla gjennom menyen, for så å bestille bord basert på ønsket dato og klokkeslett.

Hvis denne restauranten hadde en chatbot, kunne du enkelt sett menyen, kanskje noen spesialtilbud, og kunne videre tatt deg gjennom “trakten” for å bestille et bord.

I stedet for å bla gjennom nettstedet, og deretter ringe for å bestille et bord, kunne chatbot-en automatisere hele prosessen, og på den måten frigjøre personalet til å ta vare på gjestene i restauranten i stedet.

Du kan videre bli varslet om oppdateringer, se dine reservasjoner, etc. Etter besøket kunne du også fått en melding hvor chatbot-en oppfordrer deg til å legge igjen en anmeldelse vedr. siste besøk.

blogs/messenger-9ccfa5cf5f8ffacc8d99c22ba8b8d531e066d59c82d1d69ff55cbde7ebfd6845.png

Eksemplene på bilindustrien eller restauranter er ikke unike. En chatbot kan brukes til enhver type tjeneste som din bedrift tilbyr og som i utgangspunktet ikke trenger en menneskelig interaksjon.

Hvorfor bør du vurdere å bruke chatbots?

Å få tilsvarende opplevelse som ovenfor gjennom bedriftens nettsted er vanskelig. Å benytte en dedikert app til dette formålet er utfordrende, da en bruker først laste ned app-en fra Apple AppStore eller Google Play på hhv. sin iPhone eller Android-enhet.

Ifølge BI Intelligence er det 2,5 milliarder månedlige aktive brukere på tvers av ulike chat-tjenester som Whatsapp, Facebook Messenger, WeChat og Viber.

“I USA bruker en gjennomsnittlig Android-bruker rett under 40 minutter om dagen på Facebook Messenger. I 2015 tilbrakte en gjennomsnittlig bruker over fire ganger lenger tid i chat-apper enn i noen annen app på sin telefon. Et tall som sannsynligvis har økt nå som chat-apper er blitt enda mer populært. I tillegg foretrekker mer enn 50% av millennials å bli kontaktet via en chat app.

61% av europeiske forbrukere ønsker å benytte en meldingsapp for å stille spørsmål til kundeservice. 46% ønsker å gjøre det for å få tilgang til eksklusive tilbud og kampanjer. Omtrent 25% ville besvart annonser eller bedt om oppdateringer via chat.”

– BI Intelligence

I løpet av første halvår 2015 passerte de fire beste chat-appene – WhatsApp, Messenger, WeChat og Viber – rundt 3 milliarder brukere globalt. Chat applikasjonene har med andre ord flere aktive brukere pr mnd enn de fire største sosiale nettverkene - Facebook, Instagram, Twitter og Snapchat.

blogs/biintelligence-big4-14b35029f95b01c7b5898718601dbb5ab3f754b837e611b7f8f2e94676005105.png

Hvordan komme i gang?

Å bygge en chatbot er ikke teknisk utfordrende, men det er heller utfordrende for selve brukeropplevelsen. De mest vellykkede chatbot-ene vil være de som brukerne benytter jevnlig, og ikke minst gir en sann verdi for brukeren.

Chatbot-er er billigere, og ikke minst raskere å bygge enn dedikerte applikasjoner, og derfor er det en god mulighet til å komme i gang, og begynne å teste med dine kunder raskt.

Hvis du er ute etter å bygge din egen chatbot, bør du starte med hvilken type problem din chatbot skal løse. Velg deretter plattformen der dine kunder er tilstede, som f.eks. Facebook Messenger eller Slack.

Benytter du en chatbot i din bedrift i dag? Vennligst legg igjen en kommentar nedenfor :)

Hold deg oppdatert. Motta gratis nyhetsbrev!

Beklager, en feil har skjedd!